2-4.08.2019 BUTOH KAI

pon, 29 lipca 2019

BUTOH KAI to otwarty przegląd performansów butoh i warsztaty prowadzone przez Krzysztofa Jerzaka i Anitę Zdrojewską. Dodatkowymi atrakcjami dla uczestników Spotkania jest pokaz wielokrotnie nagradzanego filmu Kathi von Koerber „Ridden by Nature” z udziałem mistrza butoh Atsushiego Takenouchiego oraz autorski projekt muzyka (didjeridoo) Ruffa Libnera „Oddychanie dźwiękiem”. Można będzie zapoznać się też z archiwalnymi zasobami Kazuo Ohno Dance Studio – plakatami, książkami i albumami

BUTOHSFERA jest przestrzenią, w której odbywają się zarówno regularne warsztaty butoh, jak kilkudniowe zajęcia prowadzone przez japońskich nauczycieli takich Atsushi Takenouchi, Tetsuro Fukuhara czy Takao Kawaguchi. Będzie to pierwsze Spotkanie, w którym wezmą udział zarówno wieloletni praktycy jak osoby, które niedawno rozpoczęły naukę butoh. Pokazy performansów otwarte są też dla publiczności, bo KAI znaczy po japońsku "spotkanie" ale też "zgromadzenie" oraz "klub" – każdy wybiera to, co jest mu bliższe. Ważne, żeby wspólnie eksplorować i doświadczać butoh.

Pełen program w zakładace "aktualności" oraz tutaj: https://www.facebook.com/events/1117463738437770